Ny vecka!


Ny vecka - nya utmaningar! Kämpar på med plugg och hoppas att orken räcker ända till den 20 december eller så. Längtar väldigt mycket efter julledighet nu... Tid tillsammans med dem man tycker allra mest om och härliga utomhusdagar! Jag längtar :)

Åkte till Friskis & Svettis idag för att gå på Skivstång/kondition, tyvärr utan något större ork och lust. Trots det känns det såklart skönt efteråt, men inte som det brukar. Tror att det beror på att dagen i övrigt varit energikrävande och att jag längtar så mycket efter ledighet.

Nu skall jag bläddra i boken "Julgodis" av Johanna Westman för att få lite inspriation till ett julbord som vi skall fixa i helgen för ett gäng vänner. Det skall bli så mysigt!




Har ni något favorit-julgodis? Jag är ute efter både super-onyttigt och nyttigt :)


Min träning vecka 47

Måndag: Skivstång/Kondition 75 min
Tisdag: Gym - Armar, axlar, mage 60 min
Onsdag: Gymkondition 40 min + Ben, rumpa, rygg 40 min
Torsdag: Promenad 50 min
Fredag: Gymkondition 60 min
Lördag: Vila
Söndag: Längdskidåkning 60 min

Jag är mycket nöjd med den här veckans träning. Fick in de pass jag planerat och dessutom härlig skidåkning. Jag hoppas att nästa vecka blir minst lika lyckad!

Är du nöjd med din träning den här veckan? Har du fått in några nya/spännande aktiviteter?


Längdskidåkning



Idag blev det en härlig timma i skidspåret tillsammans med min sambo. Vi är definitivt inte några proffs på längdskidåkning med vi blev både trötta, varma och pigga av vår tur! Jag hoppas att snön ligger kvar lääääääänge så att vi får många turer till.

Under kvällen har vi varit hos släktingar på adventsfika, mycket mysigt. Nu blir det lite kvällsmat och kanske en film i soffan innan vi går och lägger oss - laddade inför en ny träningsvecka!


Pepparkaksmuffins och egen glögg


Igår städade och adventspyntade vi vårt lilla hem. Det är så mysigt med stjärnorna i fönstren och juliga blommor :)

För att ytterligare höja stämningen bakade jag pepparkaksmuffins och fixade egen (sockerfri) glögg. På julafton och de andra juldagarna tänker jag inte äta strikt LCHF, då skall jag äta precis allt det som jag är sugen på. Inklusive sockerstinn knäck och vetemjölsfyllda lussekatter. Men fram tills dess försöker jag hitta kolhydratsnåla men goda alternativ att mumsa på! Igår blev både glöggen och muffinsen fantastiskt bra, så här kommer recepten! Glöggen är löjligt enkel, men det är ändå ett bra tips att göra egen.



Glögg
En flaska vin (75 cl)
En påse glöggkryddor (i min var det kanel, pomerans, ingefära, nejlikor, russin och några kärnor av något slag)
Vaniljpulver (alltså malen vaniljstång) för att "runda av" smaken lite. Annars hade det nog blivit väl starkt tror jag)

Värm tills det småputtrar, låt sedan stå under lock i några timmar. Häll upp på flaska!
Man kan såklart ha lite socker i om man tycker att det blir för osött eller starkt, men jag gillar den som den är nu.

Pepparkaksmuffins
100 gram smält smör
2 ägg
(0,25 dl sockerersättning, typ sukrin, om man inte klarar sig utan den söta smaken)
1/2 msk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver (malen vaniljstång)
ca 1/2 påse Pepparkakskryddor

Smält smöret. Vispa ägg, ev. sockerersättning och fiberhusk. Vänd i mjöl, bakpulver, vaniljpulver och pepparkakskryddor. Sist rör du i smöret.
Grädda i ca 20-25 minuter, 200 grader.


Jag borde börja fota och lägga upp egna bilder, i veckan blir det mer av den varan. Det kan jag nog, kanske, lova.









LCHF-glass

Jag vet att många som äter LCHF inte tycker att den här glassen är okej då den innehåller en del "skumma" grejer som t.ex. sötningsmedel och konsistensgivare. För personer som vill gå ner i vikt och som inte skall trigga sockersuget är det säkert heller inte helt optimalt, men för mig funkar den alldeles utmärkt!

Vaniljglassen innehåller bara 0,5 gram kolhydrater per 100 gram. Jag har läst någonstans att 1 dl glass är 50 gram (har inte själv vägt) och då är det ju inte mycket kolhydrater man får i sig på en portion.

Ikväll äter jag glassen med CHOKLADSÅS som jag gör så här:

25 gram Smör
0,5 dl Grädde
1-2 msk Kakao
Smaksättning, t.ex. Kanel eller Chili

Blanda ihop och koka upp i en kastrull. Tycker man att det blir för bittert eller starkt utan sött kan man tillsätta lite vaniljpulver (alltså malen vaniljstång). Det är förvånansvärt gott med chili i faktiskt!




Ni som äter enligt LCHF, är det här något för er?





Konditionsträning och massor av snö!


Det är så underbart väder ute! Jag älskar all snö och det är verkligen vackert nu. Det har inte varit uppehåll i snöandet sedan i onsdags tror jag, så det är stora drivor ute :)

Dagens träning blev kondition på gymmet. Riktigt skönt att köra slut på sig själv inför helgen! På vägen dit och hem fick vi pulsa riktigt i all snö, lite extra träning!



Kul bild tycker jag! Illustrerar hur jag kände mig efter konditionspasset.

Ikväll skall vi mumsa på Crêpes med räkfyllning och sedan glass med hemgjord chokladsås. Allt med få kolhydrater såklart! Recept kommer i ett annat inlägg.

Hoppas att ni (jag ser att ni är ett gäng som läser, vilka är ni? Inte många som gett sig till känna, vilket man såklart inte måste...) får en trevlig fredagskväll!






Vila

Igår var min vilodag den här veckan. Jag vet att det är viktigt att inte träna för mycket, men det är verkligen svårt att få in en vilodag tycker jag. Jag får tvinga mig själv att stanna hemma :) Istället för att träna färgade jag håret - välbehövligt!

När klockan var 20.30 hade jag svårt att ligga kvar i soffan, så då gick vi ut på en promenad i snön. Det var skönt att få röra lite på sig!

Hur är det för dig med vilodagar? Är det svårt att få in eller är det så självklart att det inte är några problem? Hur viktigt tror du att det är med vila?


Träningslinnen





Snygga träningslinnen från Nike! De första två med texten "Just do it" skulle jag gärna ha och titta på när det känns motigt att cykla till gymmet en regnig/snöig/blåsig/kall/mörk vinterkväll, eller spänna ögonen i när det känns fysiskt omöjligt att lyfta hanteln en gång till...

Visst piggar det upp med fina träningskläder? Ett absolut måste för mig... Jag hoppas på många mjuka klappar från tomten i år :)




Mer trött av benträning än armar/axlar?

Jag delar upp min gymträning i två pass: Ben/rumpa/rygg & armar/bröst/axlar/mage. När jag tränar underkroppen är jag alltid trött i kroppen på det där speciiela "efter-träningsviset", men jag får inte alls samma känsla när jag tränar överkroppen. Varför? Jag tycker att jag använder tunga vikter som jag får kämpa för att klara av, och jag känner mig trött i muskeln/musklerna som jag jobbar med just då. Men efteråt infinner sig aldrig den där sköna trötthetskänslan.

Någon som har någon teori om varför?


Skidlängtan

Nu när det ligger ett tjockt lager av snö på marken börjar jag längta efter att åka skidor. Dagens gymträning bjöd på tuffa benövningar och då blev jag ännu mer sugen... Veckan efter nyår åker vi till Trysil med mina föräldrar, syster och hennes pojkvän. Det skall bli så kul att umgås allihop, och dessutom få åka massa skidor och gå härliga promenader och åka längdskidor på kvällarna. Jag längtar!


Jag hoppas att vi får ha kvar snön även här nere under hela vintern så att jag kan hinna med några mil i skidspåren, det är så mysigt!

Tycker du att längdskidåkning är bra som konditionsträning under vintern?


Chicken Nuggets på LCHF-vis





Idag har vi ätit en av mina favoriträtter, Chicken Nuggets. Det är så himla gott med sallad, morotsstavar och currydipp, mums! Nu är jag jättemätt och skall titta på gårdagens avsnitt av "Våra vänners liv" på Svt-play. Som jag har skrivit i något tidigare inlägg försöker jag hålla ner på kolhydraterna för att få ordning på min mage, och det här är ett riktigt bra recept för alla som äter enligt LCHF (low carb high fat).

Chicken Nuggets på LCHF-vis
(Har inga exakta mått, jag lagar nästan uteslutande mat "på en höft")
Kycklingfiléer skurna i lagom stora bitar
Ägg
Salt
Peppar
Fläsksvålar (har köpt mina på Willys som jag vet har fläsksvålar i de allra flesta butiker, men även Ica Maxi och Coop har på vissa ställen. Ser ut som sådana där Bacon-snacks man kan köpa på bio, ett mycket bra alternativ att panera i för oss som av någon anledning försöker att inte äta så mycket kolhydrater! För er som äter kolisar passar det bra att panera i Corn Flakes eller ströbröd)

Vispa ägget lätt tillsammans med salt och peppar. Doppa kycklingbitarna i äggblandningen. Mixa fläsksvålarna. Panera kycklingbitarna i fläsksvålsmjölet. Stek/fritera i olja, låt dem eventuellt steka klart i ugn.

Currydipp
2 delar creme fraiche
1 del majonäs
Curry
Salt & peppar

Det här måste ni testa, oavsett om ni äter LCHF/kolhydratsnålt eller inte. Det smakar riktigt bra trots att fläsksvålar (enligt mig) luktar och smakar riktigt illa som dom är...


Gymträning och snö



Idag har jag investerat 22 kronor i min hälsa, det var nämligen vad det kostade att åka buss till gymmet. I vanliga fall cyklar eller går jag, men nu har snöstormen kommit till min lilla stad och därför tog jag för första gången bussen. Körde ett tufft pass med fokus på axlar, armar och mage och efter att jag var klar med allt jag planerat hann jag springa en stund på löpbandet innan jag kilade iväg för att hinna med bussen hem igen. Mycket nöjd!

Nu skall jag ställa mig och göra Chicken Nuggets, en riktig favoriträtt! Lägger in receptet senare.

Så här skall snö vara!







Måndagsträning & Biggest loser




Hemma efter skön träning (skivstång/kondition på F&S) kollade jag och sambon på finalen i Biggest Loser Sverige. Helt sjukt vad mycket vikt vissa gått ner! Imponerande... Maria fick en instruktörsutbildning av Tanja & Mårten och jag är helt säker på att hon blir grym! Vore roligt att gå på ett pass med henne någon gång, BodyCombat tror jag att utbildningen gällde.

Måndagar är enligt mig den bästa tv-dagen. "Biggest loser" och sen "Våra vänners liv" som är en fantastiskt härlig dramaserie på SVT. "Tyvärr" ligger mitt favoritpass mitt i dessa tv-program så jag får kolla på webben när jag kommer hem. Inte så jobbigt i och för sig, och man slipper stora delar av reklamen på TV4:s playversion. Träning har alltså bara fördelar :)

Skönt att kick-starta veckan med ett tufft träningspass. Jag hoppas på fler sådana innan söndag!



Friskis & Svettis

Jag är uppvuxen på Friskis & Svettis. Medelpassen på söndagseftermiddagarna var obligatoriska (nåja, nästan) när man hade åldern inne. Jag älskade det! Då fanns bara den vanliga jympan, och föreningen höll till i jympasalar på olika skolor runt om i kommunen. Så tror jag att det var för nästan alla F&S-föreningar då. Idag ser det HELT annorlunda ut, åtminstonne i min stad - och jag vet att det är likadant på många andra ställen runt om i Sverige. Knappt några föreningar (gissar jag) studsar runt i skolsalar längre.

Jag är fortfarande medlem i en Friskis & Svettis-förening, men det är ganska sällan jag går på regelrätta jympapass. Max en gång i veckan, men fortfarande älskar jag det när jag väl är där! Jag tvivlar dock på att det skulle vara lika roligt 5 dagar i veckan - variation är allt! Min förening har massor av roliga pass som jag tränar nu, och som inte fanns när jag var yngre, typ pump, step, box osv. Dessutom har vi världens fräschaste gym och helt nyrenoverade omklädningsrum. Jag älskar vår anläggning!

När jag var yngre var det inte särskilt coolt att följa med mamma på F&S. Mina kompisar gick på det betydligt mer coola gymmet inne i stan, där man hade pass som började med "Body-" (alltså LesMilles). Idag tycker jag inte alls att F&S har samma "nördstämpel" som jag upplevde för 10 år sedan.

Vad tycker du?


Strax skall jag ta min sambo i handen och skynda iväg på mitt absoluta favoritpass just nu - Skivstång/kondition! Skivstång = pump på F&S och just det här passet avslutas med härlig intervallträning. En riktig genomkörare för hela kroppen! Dessutom är det jättekul att träna ihop med sin partner tycker jag, skönt att inte alltid masa sig iväg själv!

Härliga dofter i duschen!



Om man tränar mycket innebär det också att man duschar mycket och i mitt fall innebär det, åtminstonne på vinterhalvåret, riktigt torr hud. Inte så kul! Med härliga och väldoftanade duschkrämer och hudlotions blir vintern lättare att överleva. En ny favorit är serien Japanese Cherry Blossom från The Body Shop. Underbar doft och som vanligt bra grejer! Kanske något för önskelistan i jul?

Min favorittidning

Min absoluta favorittidning är Fitness Magazine. Jag prenumererar inte på den (varför vet jag egentligen inte), men köper den varje gång den kommer ut! I dagarna kommer decembernumret och det finns många artiklar jag är sugen på. Bl.a. tips på bra träningsjulklappar och julbord med GI/LCHF/Viktväktar-stil. Fitness Magazine gör mig aldrig besviken och jag är säker på att numret innehåller massor med härlig inspiration!

Läser du någon träningstidning?


Gammalt nummer av Fitness Magazine


Vem är jag?

Vem är då personen som sitter bakom datorn och skall skriva alla inlägg som hamnar på den här bloggen? Till namn och utseende väljer jag tillsvidare att vara anonym. Varför vet jag inte, men det känns bäst och så får det bli!

Men någonting om mig själv kan jag väl säga? Jag är en 23-årig tjej som bor tillsammans med min sambo i en mellanstor stad i Västsverige. Jag älskar träning och allt som har med det att göra!

Mat är också en stor passion, jag gillar verkligen att stå i köket bland grytor och kastruller. När jag lägger upp matbilder och andra matinlägg kommer ni att märka att jag äter ganska kolhydratfattigt, detta då jag tidigare haft en mage som spökat väldigt, och som blivit bättre när jag sedan ett par månader dragit ner på kolhydraterna. Så här i början har jag bestämt mig för att vara hård med mig själv, för att så småningom "unna" mig själv sådana kolhydrater som jag tycker om i sådana mängder jag klarar av. Formen för detta är inte fastlagd, men jag tror att det kan bli så att jag äter fritt på helger och "strikt" på veckorna.

Annars består mitt liv ganska mycket av studier då jag pluggar på högskola, humanistiskt ämne.

Det var nog allt för nu!
(Jag undrar hur många som kommer läsa det här? Som alla andra bloggare uppskattar jag såklart en kommentar!)




Min träning vecka 46


Hela förra veckan drogs jag med en envis snuva, som såklart påverkade min träningsork. Trots det är jag mycket nöjd med vad jag presterade!

Måndag: Pump & intervallträning
Tisdag: -
Onsdag: Gym: Armar, axlar, mage.
Torsdag: Gym: Ben, rumpa, rygg
Fredag: -
Lördag: Gym: kondition (löpband & cykel)
Söndag: Friskis & Svettis, gympa

/Hälsa & Träning

Välkommen hit!

Välkommen till min blogg om hälsa & träning!
Den här bloggen har jag startat för att inspirera och skapa lust till ett mer hälsosamt och kanske mer träningsfyllt liv för er som läser den. Jag hoppas också att den skall bli en sporre för mig i mitt liv!

Nu skall jag pilla med designen, senare kommer ett inlägg om vem jag är!

/Hälsa & Träning

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0