Min träning vecka 8

Måndag: Skivstång/kondition 75 min

Tisdag: -

Onsdag: -

Torsdag: -

Fredag: Cirkelfys 60 min

Lördag: -

Söndag: Medel styrka 60 min

Kommentar:
Ingen toppvecka direkt. Bortrest tisdag-torsdag och i lördags fanns inte tiden. Eller rättare sagt - jag tog mig inte tid till träning. Ny vecka - nya tag!


Tårttips?

I veckan fyller jag år och skall ha födelsedagskalas både för vänner och familj. Funderar på vilken tårta jag vill ha, det enda jag vet är att det inte blir prinsesstårta. Det är nämligen sambons och lillasysterns absoluta favorit så den äter vi några gånger om året ändå :) Vilken är er favorittårta? Köpt eller hembakt? Tipsa mig!

 

Bild från alltommat.se

Den här chokladskapelsen ser väl helt fantastiskt god ut? Kanske är den inte så födelsedagsaktig? Jag funderar vidare...


Söndagsträning

Precis hemkommen från ett pass på gymmet. Medel styrka var vad som erbjöds så här på kvällskvisten så det fick det bli! Nu är jag tokhungrig och skall strax sätta i mig en stor tallrik med lövbiff i ädelostsås, avokado, haricot verts och tomater. Mums!

 

På tv:n är det Solsidan, hoppas på ett kul avsnitt!


Lördagsfrukost

Härliga lördagsmorgon! Bakade Dinkelscones och njöt tillsammans med egenpressad apelsinjuice, marmelader och tillsatsfri skinka som lyckliga jag hittade i mataffären igår.

 

 

 

Dinkelscones ca 10 st

2 dl dinkelsikt
1,5 dl fullkornsdinkel
2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk salt
1 dl kesella
1 ägg
1,5 dl mjölk
2 msk smält smör

Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda kesella, ägg, smör och mjölk i en egen bunke. Vänd ihop hela smeten och klicka ut i bullformar. Grädda i 225 grader i ca 10 min. Mums!

 


Fredagsmys!

Träningspasset igår var fantastiskt roligt, jobbigt och bra! Eftersom att jag inte tränat sen i måndags var jag tokladdad och körde rent ut sagt skiten ur mig. Nöjd med mig själv åkte jag hem. När jag duschat och läst lite i Fitness fick jag ett sms av sambon "Jag har köpt något som du kommer tycka om". !?!?!? Toknyfiken gick jag runt som en osalig ande i lägenheten och väntade på att han skulle komma hem. Det visade sig vara knäckebröd från Saluhallen i Göteborg som vi åt på SPA:t förra veckan och som vi nästan svimmade av för att det var så gott, och ett gäng praliner från samma ställe. Mums! En riktigt bra fredagskväll blev det :)


Räkor med tillbehör framför På spåret

 

Jordgubbar att doppa i vit choklad och praliner framför Skavlan

 


Utmattad!

Handla mat i stor Maxi-affär en lönefredag när butiken firar jubileum med tårta = världens sämsta idé. Dessutom sportlov = lediga ungar som kunde följa med föräldrarna och handla. Pust!

Öppnade kylen imorse och insåg att det inte fanns mycket till frukost hemma. Öppnade skafferiet, likadant där. Insåg att jag var tvungen att storhandla och började skriva lista. Den blev längre, längre och läääääängre. Tillslut kändes det som att vi inte hade någonting hemma och att allt behövde inhandlas idag. Sagt och gjort. Väl på Ica var det som ni förstår precis hur mycket folk som helst. Som gick låååångsamt. Som stod mitt i gången och åt tårta. Som låg på golvet och skrek. Som ställde sig för att prata med grannen precis framför mjölken. Med varsin kundvagn.

Nu är jag helt slut och sitter här med min lunch. En ordenlig portion med sambons goda köttfärssås, avokado, keso och körsbärstomater. Mums! I väskan ligger nya numret av Fitness Magazine och väntar på mig. Kanske skall jag lägga mig i sängen en stund efter maten och läsa/vila?




I eftermiddag skall jag gå på ett pass som det var väldigt länge sen jag var på - Cirkelfys. Styrketräning i stationer med olika redskap. Roligt skall det bli!

Vad har ni för er en fredag som denna? Och vilka är ni? Några av er har gett sig till känna och jag blir lika glad varje gång :) Nyfiken i en strut är jag!


Hemma igen!

Äntligen hemma! Några intensiva dagar och nu är jag helt slut. Har legat i soffan hela eftermiddagen och tittat på skid-VM och läst tidningar. Skönt :)

När sambon kom hem hade han vita tulpaner med sig, min favorit, och nu står maten på bordet. Jag känner mig allt lite bortskämd!


Den här buketten prydde vårt bord för några veckor sedan

 


Härlig dag!

Vilken fin dag det varit idag! Hoppas att ni njutit lika mycket som jag gjort. Vi gick en lång och härlig promenad på den snöklädda isen på en närbelägen sjö. Har passat mina föräldrars hund i helgen och hon njöt i kubik kan jag säga!


 

Efter promenad och snabbt mellanmål åkte jag till Friskis för att gå på Puls/bas. Egentligen ett för "lätt" pass men om man har någorlunda träningsvana och vilja kan man göra det snäppet jobbigare genom att t.ex. göra tyngre styrkeövningar och arbeta hårdare för att få upp flåset. Ledaren är jätteinspirerande och passet är fullt varje vecka! Alla typer av människor går på det här passet, allt ifrån 13 åriga tjejer till gamla tanter/gubbar, nytända motionärer och vi som är lite (eller i vissa fall mycket) mer vältränade. Härlig känsla!

 

Ny vecka imorgon, full av jobb för mig. Åker till Varberg på inköp tisdag till torsdag, och sen är det ju nästan helg igen :) Inte så mycket träning under veckan, det får bli desto mer till helgen istället!

 

Vad har ni gjort denna fina söndag?

 

 

 


Min träning vecka 7

Måndag: -

Tisdag: Aerobics 60 min

Onsdag: -

Torsdag: Rygg, baksida axlar, biceps + mage 75 min

Fredag: Axlar, bröst, tricpes 50 min + cykel/hopprep 35 min

Lördag: -

Söndag: Promenad 75 min + Bas/puls 60 min

Kommentar:
Mindre träning än vanligt pga Spavistelse och mötesdag i onsdags. Så blir det ibland och nästa vecka blir likadan, då är jag nämligen bortrest på jobb tisdag-torsdag.



Dagens träning - ett ordentligt kombinationspass

Pust och stånk! Precis hemkommen efter nästan 2 timmar på gymmet. När jag åkte dit hade jag siktet inställt på mitt vanliga pass för axlar, bröst och triceps, vilket jag också genomförde. När jag efter ca 50 minuter var färdig fick jag för mig att jag skulle ta igen missade pass i början av veckan och satte mig därför på en av cyklarna för att toktrampa mig igenom knappt 40 svettiga minuter. När jag gick från gymmet kände jag mig ungefär som en torktumlad disktrasa, så trött och svettig var jag. Fast hur blöt är en torktumlad disktrasa? Jaja, ni förstår kanske hur jag menar ändå :)

Nu skall jag fixa lite här hemma och förbereda kvällens middag som jag tror blir något liknande den här rätten:


Laxpasta, men min blir nog med räkor och sparris också. Vi får väl se!


Skall också njuta av goda praliner som jag fick i veckan, de ser riktigt mumsiga ut där de ligger i sin fina lilla celfonpåse på köksbänken!

Hoppas att ni får en fin fredagskväll!

Hemma igen!

Som jag flänger och far! Äntligen har vi landat hemma och jag kan skriva ett blogginlägg ;)

Dygnet på Sankt Jörgen Park Resort var HELT underbart!! Vi kom dit vid 15-tiden på måndagseftermiddagen, checkade in och lämnade väskorna på rummet innan vi gick ner till spaavdelningen. Rummet var jättefint och där fanns en flaska bubbel och chokladpraliner! Spa:t var jättefint och vi var så lugna och avslappnade när vi gick därifrån 3,5 timma senare. Uppe på rummet gjorde vi oss iordning för middagen och drack bubbel och åt praliner :) Sen ner i restaurangen för att avnjuta en helt underbar middag. Jag kan inte i ord beskriva hur gott det var och vilka fantastiska viner de valt ut. Jag är lyrisk! Efter middagen satt vi framför brasan i hotelloungen och drack ytterligare ett glas bubbel som hotellet bjöd på :) Möra i kroppen och tokmätta av all god mat somnad vi gott i de sköööööna sängarna! Frukosten var utan tvekan den bästa hotellfrukost vi någonsin ätit. Ett kort besök i spaavdelningen innan vi åkte hem igen på förmiddagen. Ett fantastiskt besök helt enkelt!

Vi kommer helt säkert att återvända till Sankt Jörgen, men gärna en vardag då det inte är så mycket folk (alltså inte alla ♥ dag, verkar vara många som firar...) och helst under golfsäsongen då de har en fin golfbana i anslutning till hotellet!


Gårdagen spenderade jag på olika möten och jobb, kom innanför dörren här hemma vid 22.30 och slocknade direkt. Nu på morgonen har jag varit på gymmet. Rygg, baksida axlar och biceps fick sig en omgång men jag kände mig tyvärr inte helt 100, bättre lycka nästa gång :) Nu skall jag äta lunch och sen skriva klart min hemtenta (förhoppningsvis...)!


Packar och laddar!

Packar väskan med bikini och finkläder inför morgondagens SPA-vistelse! Skall bli jättehärligt och jag skall njuta varje sekund :) Tillbaka till verkligheten igen på tisdag eftermiddag, vi hörs då!

 


Min träning vecka 6

Måndag: Skivstång/kondition 75 min

Tisdag: Rygg, baksida axlar, biceps 60 min

Onsdag: Axlar, bröst, triceps, mage 60 min

Torsdag: Ben & rumpa 60 min

Fredag: -

Lördag: Promenad 75 min + 17 min helkroppsstyrka

Söndag: Långfärdsskridskor 3,5 timmar



Melodifestivalmys

Spenderade gårdagskvällen i soffan tillsammans med mitt gravida kompispar. Vi tittade såklart på melodifestivalen och suckade över låtarna.. Tyckte nog inte att det var någon som var riktigt bra! Nåja, det var hur som helst en mycket trevlig kväll och vi åt jättegod avokadosoppa! Det har jag aldrig ätit förut och blev verkligen positivt överraskad. Middagen var klar när jag kom så jag vet inte vart receptet är ifrån, men det var kesella i så den här länken är ett hett tips!

 

Nu sitter jag med en tallrik kesella och yoghurt med bl.a. torkade aprikoser. Om 40 minuter kommer mina föräldrar och hämtar mig för en skridskotur på havet! Underbart skall det bli och ikväll kommer min godisbit hem ♥

 


Dagens träning - promenad och DVD

Har skrivit riktigt duktigt på hemtentan och kände därför att jag med gott samvete kunde ge mig ut på en promenad i det soliga vädret! 75 minuter på nya vägar blev det och när jag kom hem satte jag på den här DVD:n!




Fick det med Fitness Magazine någon gång i höstas och har inte testat den förän nu. På 17 minuter tränades hela kroppen igenom och jag tyckte faktiskt att den var helt okej! Bra komplement till promenaden och nu skall jag äta en något sen lunch.

Hoppas att ni har en fin lördag!



 


Vilken dag!

En underbar dag utomhus, strålande sol och vindstilla. Och jag måste skriva på min hemtenta... Jag hoppas innerligt att det blir fint väder imorgon för då skall jag på utflykt med mina föräldrar :)

Som jag tidigare skrivit är mitt gym stängt i helgen, så jag får roa mig på annat vis. En promenad får jag se till att hinna med idag i alla fall.

 


Lycka i mataffären

Idag handlade jag i en ny mataffär som jag bara handlat mjölk i på väg hem från gymmet förut. Vilken kalasaffär! Så mycket mer ekologiska varor än i min vanliga mataffär och många (för mig) nya och hälsosamma produkter. Stort utbud av mitt favorit mat-märke Saltå kvarn.

 

Jag älskar att deras produkter är ekologiska och har bra näringsinnehåll. Dessutom är förpackningarna så fina att jag mer än gärna låter dem stå framme på köksbänken! Idag köpte jag deras osvavlade aprikoser, vildris-mix och dinkelmjöl. Jag är sugen på att testa deras juicer, vilket jag aldrig gjort. Någon som har?

 

Nästa gång jag är i Stockholm måste jag besöka deras butik på Södermalm. Tänk vilken grej, en affär fylld av fina förpackningar med perfekt innehåll! Tummen upp för företag som Saltå kvarn med en så tydlig ekologisk vinkel!

 


Mums!

Mina kompisar framför tv:n ikväll!

 


 



Fredagsmys!

Som det blåser och snöar ute! Och jag som bestämt mig för att ta bussen till mataffären och storhandla, kylskåpet gapar tomt! Det får bli täckbyxor och vantar på.

Har precis vinkat hejdå till sambon som är på väg i skitvädret upp till Stockholm, jag hoppas att bilresan går bra...! Så nu är jag som sagt ensam hemma och skall passa på att göra sådant som min sambo inte gillar. Synd bara att jag inte kan komma på något.. :)

Funderar på vad jag skall laga för middag till mig själv ikväll, något med kyckling måste det bli för vi har 1,5 kilo i frysen av någon anledning?! Lite choklad framför På spåret och Skavlan blir det nog också med stor sannolikhet!

Kanske kycklingfiléer fyllda med något gott?


Vad skall ni äta ikväll? Kan tipsa om tre goda favoriter som jag lagt upp recept på här förut!


Moussaka Laxburgare Kycklinggryta


Nu, ut i stormen!





Stressig dag!

Idag har verkligen varit en stressig dag. För att orka med och för att bli på riktigt bra humör startade jag dagen med att träna ett hårt pass för ben och rumpa. Skönt!

Har varit på lunchmöte, kvällsmöte och däremellan jobb. Nu är jag hemma och sitter nersjunken i min favoritfotölj, skall äta lite kvällsmat och sen hoppa i säng.

I helgen är jag gräsänka då sambon åker till Stockholm för lite umgänge med sin bror. Min tid skall jag lägga på att skriva på en hemtenta, och att vila och titta på melodifestivalen (vilket sambon vägrar). Tyvärr ingen träning då "mitt" Friskis & Svettis anordnar spinningtävling/event under 24 timmar, hela anläggningen är stängd fredag-söndag. Skall passa på att promenera i det, förhoppningsvis, vackra vädret! Förhoppningsvis hinner jag med skridskotur med mina föräldrar också!


 


Steker pannkakor med lite gladare humör

Jag är helt värdelös på att steka pannkakor, de håller nästan aldrig ihop. Men men, estetiken är kanske inte det viktigaste! Ikväll gör jag crêpes med räkstuvning, mums!

Humöret och inställningen till det mesta är intressant. Ibland totalt ner, ibland högt upp i det blå, men oftast på en ganska behaglig nivå. Mitt deppiga inlägg kring lunchtid idag speglar mycket väl hur jag känner då och då, även om det är långt ifrån alltid. Nu är jag hur som helst snäppet gladare än då, och det är kanske det man måste minnas när det är som allra deppigast. Imorgon, eller om bara några timmar, kommer jag inte att känna så här längre. Då är mina nuvarande tankar bara hjärnspöken. I vilket fall inser jag att det är en inställning som jag måste jobba med, och jag skall verkligen anstränga mig!

 

Vårsolen och fågelkvittret på min promenad till skolan i eftermiddags fick mig verkligen att bli lite piggare och gladare!

 


Varför?

Svackor. Jag hatar dom. Jag är aldrig beredd och det känns så fruktansvärt jobbigt när de kommer.
Tvivel. Jag hatar tvivel. Jag önskar att det inte fanns eller i alla fall något sätt att värja sig.

Var f*n är resultaten? Jag vet ju att de finns där, även om jag av någon underlig anledning inte kan se dem just nu. Jag funderar på varför jag tränar så mycket som jag gör. Inbillar jag mig att det är för att jag mår så bra? Är det egentligen för att jag vill bli smalare? För när jag tittar mig i spegeln och tycker att det stickar ut lite för mycket här eller där så tänker jag genast: "Jag har ju tränat hur mycket som helst, varför syns det inte?! Vad gör jag för fel?!". Skyller på träningen och alla tankar om att "det är så skönt" och "jag mår så bra" är som bortblåsta. Då finns bara "Varför blir jag inte smalare?".

Jag vet att det sitter i huvudet och att jag kanske ser upp till något konstigt ideal. Jag vet att det är en inställning och något jag måste jobba med.

Varför spelar det så stor roll hur platt magen är? Varför, varför, varför spelar det så stor roll hur rumpan putar? Jag vet att jag är älskad och omtyckt och att det egentligen absolut inte är något fel på mig. Är jag knäpp? Har jag blivit besatt? Är det all träning som har gjort mig besatt? Min älskade träning, är det ditt fel att jag tittar i spegeln och blir förbannad och ledsen? Det vill jag inte tro...

Jag tittar på kort på mig själv från i sommras och tänker att jag ser stark och snygg ut. Men nu... Är allt det där bleka hullet mitt? Finns det ens? Eller är det bara jag som ser det? Rent tankemässigt så förstår jag ju att det inte är någon skillnad från i somras, i så fall åt "det bättre hållet" med tanke på hur jag tränat i höst. Men ändå kan jag inte få mig själv att förstå det. Varför?

För att förtydliga: Jag är inte överviktig. Verkligen inte. Det vet jag. Jag är inte mullig, ingen annan tänker så här om mig. Jag är nog ganska normal, smal med höfter och bröst. Det finns alltså egentligen ingenting som behöver "jobbas bort".

Jag vill inte vara ledsen. Vill inte känna så här. Vill verkligen inte skriva om det och blotta mina tankar, men jag tror att jag behöver det för att kunna läsa det om och om igen och träna mig själv i att mota bort de här tankarna.
Om någon har tips på hur man jobbar med sådana här saker är jag innerligt, innerligt tacksam.



Dagens träning - rygg, baksida axlar & biceps

Cyklade till gymmet i underbar sol med lite vind fläktandes i håret, bra start! Väl på plats körde jag mitt rygg/baksida axlar/biceps-pass och cyklade hem igen i ännu mer strålande sol :)

Mitt pass bestod av:
  • Latsdrag
  • Rodd i cabelcross
  • Baksida axel-drag i cabelcross
  • Biceps i cabelcross
  • Diagonala rygglyft på boll
  • Rygglyft på boll
  • Utåtrotation i cabelcross
  • Hantelrotation

När det är så fint väder ute är jag inte alls sugen på att ta mig till föreläsningssalen i eftermiddag, skulle mycket hellre gå en långpromenad eller åka skridoskor. Men, det får bli till helgen istället!

 

Hoppas att ni mina kära bloggläsare får en fin tisdag!

 


Härlig morgon!

Sitter med en stor kopp te och blir glad när jag tittar ut genom fönstren. Igår kväll och i natt stormade det och regnade fruktansvärt mycket men nu strålar solen och det är vindstilla, inga problem att cykla till gymmet då :) Älskar att det börjar bli mer vår i luften och att jag inte behöver riskera att cykla omkoll på isfläckar!

 

 

Gårdagens skivstångspass gick bra trots seg start, men jag har fått lite ont i vänster vad det hindrar mig i vissa "hoppiga" övningar. Hoppas innerligt att det snart går över :)

 

 

 


Dålig matdag

Usch, idag är ingen bra matdag. Jag har kommit i otakt på något dumt vis. Skärpning! Nu äter jag i alla fall ett litet mellanmål medan jag läser otroligt ointressanta kapitel i de kapitel som morgondagens föreläsning skall handla om. Pust!


 


Sankt Jörgen Spa

På måndag är det Alla hjärtans dag, en dag som jag aldrig brytt mig särskilt mycket om. Tills för 4 år sedan. Det var nämligen då jag och min fina, fina kärlek blev tillsammans :) Vår Alla hjärtans dag-dejt slutade väldigt lyckligt som ni förstår! ♥

Det passar bra att åka iväg på en liten mini-semester så här i mitten av februari tycker vi och har gjort så "alla" fyra åren. I år skall vi åka till Sankt Jörgen Park Resort och det skall blir så mysigt! Sparitual, middag, övernattning, frukost och tillgång till gym, gruppträning och spa skall vi njuta av :)



Hotellet har också en golfbana, men den blir nog svår att utnyttja nu. Däremot kan det såklart hända att vi återvänder under mer lämplig säsong, förutsatt att vi gillar anläggningen såklart! Jag är riktigt sugen på att plocka fram Golfbagen nu, men det kommer nog som sagt dröja innan våren har tagit ett sådant tag om vårt avlånga land att banorna är iordning!


Är det någon av er bloggläsare som råkar ha varit på Sant Jörgen utanför Göteborg? Tyckte ni om det?




Lycka är...

...att komma hem efter träningen till en nystädat lägenhet som luktar rengöringsmedel. Ställa in en form med Moussaka i ugnen, duscha och sen äta moussakan som är helt ljuvlig! Sjunka ner i en skön fotölj, titta på Solsidan och skratta. Äta färsk, perfekt mogen, mango med kesella och kokosflingor till efterrätt. Lycka, lycka, lycka! Härliga söndag :)



Min träning vecka 5

Måndag: Skivstång/kondition 75 min

Tisdag: Dans/Afro 60 min

Onsdag: Rygg, baksida axlar, biceps, mage 70 min

Torsdag: Axlar, triceps, bröst 70 min

Fredag: Ben & rumpa 60 min

Lördag: -

Söndag: Pulsjympa 60 min



Handla träningskläder?

Jag har flera gånger här i bloggen nämnt att vi inte har särskilt bra sportaffärer där jag bor. Ett Stadium finns det, men de har inte så mycket träningskläder som passar mig utan mer friluftsprylar, vanliga kläder, skor och ytterkläder. Det finns ett Intersport också och de har en lite större avdelning, men väldigt konstiga kollektioner tycker jag... Inte alls snygga! Jag undrar vart jag skall få tag på snygga träningskläder?

Var handlar ni helst? På internet? I butik? Tipsa mig gärna, både Stockholm, Göteborg och internet är platser jag besöker titt som tätt :)

Fint linne från Nike

 


Segelbåtslängtan

Under hela min uppväxt hade min familj segelbåt och på den spenderade vi vecka efter vecka under sommarlovet och såklart otaliga helger under vår/höst. Jag saknar det väldigt mycket och är väldigt glad att vi skall segla i sommar. Min sambo har inte växt upp med segelbåt men blir mer och mer intresserad och jag hoppas innerligt att sommarens äventyr skall vända över honom helt och hållet på min sida :) Idag skall vi åka ner till Göteborg och gå på Båtmässan, kanske kan det påverka honom lite grann? :)

 

Vad skall ni göra denna blåsiga lördag?


Kärlek till mellanmål

 

Så här fint mönster hade min ostskiva häromdagen när jag åt mellanmål ♥

 


Frisk och stark!

När jag inte har någon lust att träna och undrar varför jag håller på så brukar jag låta följande mening mala i mitt huvud:

”Den som inte har tid att träna får senare i livet avlägga tid för sjukdom”

Läste i senaste numret av Magazine Fitness att om man tränar 30-60 minuter 5 dagar i veckan minskar risken att råka ut för förkylning med 40 %! Underbart, eller hur?



Även om det ser ganska mysigt ut att ligga nedbäddad så är jag glad att jag nästan aldrig är sjuk. Kanske beror det på att jag tränar så mycket som jag gör? Undrar hur det hade varit annars...

Vad brukar du upprepa för dig själv när motivationen tryter?


Min matdag

Frukost: Blåbärssmoothie på kesella, yoghurt och blåbär. Finncrisps med kalkon

Lunch: Köttfärssås, fullkornsspagetti, babyspenat (mums!)

Mellanmål: Grov osötad smörgås med ägghack (kokt ägg, majonäs, creme fraiche, salt, peppar, dill)

Middag: Laxfilé med diverse gottigheter



Laxmiddag

Dagens middag blev en riktigt god laxrätt!

Laxfiléer i ugnen med rödlök, smör, salt & peppar.

 

Sås på creme fraiche, majonäs och frysta örter

 

Åt laxen med såsen, rödlöken, ägg och sallad med fetaost och olivolja

 

Mums! Nu är jag mätt som en plätt och laddad med omega 3 som skall få min hjärna att klå sambon i Alfapet så fort jag är klar med det här blogginlägget! Hoppas att jag lyckas, håll tummarna :)

 


Dagens träning - axlar, bröst, triceps

Mötet med golvläggaren gick bra, han kändes väldigt kompetent och jag tror att det blir kanon det här! När vi hade sagt hejdå åkte jag direkt till gymmet för att köra ett pass med fokus på axlar, bröst och triceps. Jag hade supermycket energi och kände mig riktigt stark. Måste komma ihåg att öka vikterna nästa gång!

Det bästa med dagens pass var när jag satt på en lutad bänk och körde hantelpress. Herregud vad stark jag såg ut, och kände mig! Vilken lycka :D Det gjorde min dag!


Nu - lunch bestående av köttfärssås och fullkornsspagetti från igår. Sen blir det ännu mer läsning i seeeg kurslitteratur. Men, om jag vill vara ledig i helgen så måste jag!

Vi hörs!

En späckad dag!

Idag händer det grejer! För ungefär 1,5 år sedan köpte jag och sambon en lägenhet som vi ägnade några månader åt att totalrenovera innan vi flyttade in. Det enda vi inte gjorde då var att lägga klinkers i hallen. Sen dess har vi sagt att "nästa vecka går vi till golvfirman", men det har aldrig blivit av. Tills förra veckan! Då åkte jag dit och idag på förmiddagen kommer det en kille hit för att räkna på vad det kommer kosta och titta på underlag osv. Jättespännande! Nu återstår bara att bestämma färg och form på plattorna, samt färg på fogen. Allra svårast tycker jag! En så liten detalj men ack så viktigt. Vi är ganska säkra på att vi vill ha kvadratiska mörkgrå plattor, och jag har hittills varit säker på ljus fog, men nu blir jag osäker igen.. Hrm!


Så här alltså, fast med kvadratiska plattor. Svårt!



Måste också läsa ikapp mig på massa, massa kapitel i kurslitteraturen och granska några artiklar inför C-uppsatsen. Och träna såklart :)

Nu - frukost!


Min matdag

Frukost: Kesella & yoghurt med pecannötter, linfrön, gojibär och solrosfrön. Finncrisp med ost & kalkon.

Mellanmål efter träning: Proteindrink

Lunch: Äggröra, kallskuret och sallad

Mellanmål: Nötter

Middag: Köttfärssås och fullkornsspagetti

Kvällsmål: Finncrisp med ost

Som ni ser blir jag bättre och bättre på att äta mellanmål :) Lunchen blev ett snabbt ihopkok då jag insåg lite försent att det var dags att gå till skolan. Så blir det ibland och jag höll mig mätt länge i alla fall!




F&S Dans Afro

Med inspiration från afrikansk dans har vi skapat ett medryckande och
suggestivt pass med mycket rytmer och frigörande rörelser.
Koreografin är enkel och lätt att ta till sig. Det är bara att härma
och släppa loss känslan, låta trummusiken och dansstegen bli "ett".
En skön helhetsupplevelse, som är uttrycksfull, kul och svettig och gränsar
till meditativ på en och samma gång.


Idag har jag varit på F&S Dans Afro. Precis som beskrivningen ovan säger så tycker jag att passet hade enkel koreografi som var lätt att hänga med i, inga svåra stegkombinationer. Det var härligt att släppa loss lederna och inte tänka på att göra stegen "snyggt" som i många andra dansinspirerade pass. Tyvärr var det inte särskilt svettigt och jag hade verkligen väntat mig ett tuffare pass. Men, det var ändå skönt. I morgon väntar ett betydligt tuffare pass i gymmet, det ser jag fram emot!


Klick, klick!

Kollage från HM

 

Precis som så många andra tjejer skrek jag argt åt min sambo häromdagen "Jag har inga kläder!!". Precis som om det vore hans fel? "Nähe...?" svarade han lite försiktigt. Nästa morgon satte jag mig och klickade hem kläder från HM:s onlineshop. Mycket bekvämt. Jag har tidigare skrivit att jag verkligen avskyr shopping, men via internet går bättre. Då kan jag prova hemma i lugn och ro och jag slipper all stress som är i butikerna.

 

Idag kom paketet från HM och hör och häpna, allt passade! Det har nog aldrig hänt förut :) Jag gjorde ett litet kollage med några av kläderna jag klickade hem. Utöver de på bilden blev det ett par beiga shorts, ett par beiga chinos, ett blåvittrandigt linne och en beige långärmad t-shirt. Sist men inte minst den här lilla leopardmönstrade strandklänningen som jag tänker strutta runt i på båten i sommar :)

Nu är jag inte i riktigt lika desperat shoppingbehov, även om det känns som att jag alltid har det hängande över mig som ett mörkt moln. Gillar ni att shoppa kläder?


RSS 2.0