Dagens träning - core bosu + kondition

Idag testade jag ett nytt pass på Friskis som jag varit sugen på ett tag; Core Bosu. Efter att ha läst om passet på hemsidan och i Friskispressen har jag länge velat testa, men det har legat på "fel" dag för mig tidigare. Dock inte den här terminen!

Så här beskriver Friskis & Svettis passet:
En utveckling av Core där man använder sig av en Bosu (en halv balansboll fäst på en platta). Med boll/balansplattan tränas och utmanas bålstabilitet, styrka och balans i stort sett i varje övning, och den ger även möjligheter till pulshöjning. Instruktivt och fokuserat. Krävande, men var och en tränar efter egen förmåga. En utmaning för dig som vill gå vidare med core-träningen.


Tyvärr måste jag säga att passet inte alls lever upp till mina förväntningar. Det kom liksom aldrig igång! Bra för balansen, men inte alls lika härligt jobbigt för bålen som vanlig core, och som jag förväntat mig. Nja, det här passet går jag nog inte något mer på. Tyvärr!

Efter passet gick jag in i gymmet för att ro och cykla en stund. Härligt att få upp pulsen ordentligt! Dagens träning blev alltså 55 minuter core bosu och 25 minuter kondition.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0