Första avstämningen, Hälsoplan 2011

Nu har det snart gått en månad på det nya året, helt otroligt... En mycket bra månad har det varit tycker jag. Nu är det dags att stämma av hur det gått med min Hälsoplan. Jag har tagit med de punkter där det finns något att kommentera.

Mat
•Ordentliga och nyttiga frukostar för att orka hålla igång.
Jag har kanske snöat in på yoghurt med kesella och diverse nötter/bär/frön, men det är ju så gott! Igår när jag handlade hittade jag ett helt osötat bröd med inget vetemjöl utan bara andra typer av korn osv. Det skall jag testa! Målet att frukostarna skall vara mer ordentliga än förut tycker jag att jag har uppnått. Förr kunde jag äta en liten macka och ett glas juice, nu förstår jag inte hur jag orkade! Nu gäller det bara att fortsätta äta så bra frukostar som jag gör idag.

•Mellanmål!! Jag vill inte vara vrålhungrig och tokseg i hjärnan vid lunch.
Bättre och bättre dag för dag... Jag har verkligen gjort framsteg om jag jämför med förr. Här finns dock bättringspotential då jag ibland missar förmiddagsmellisen och blir väldigt hungrig vid lunchtid.

•Bra fetter och protein, komplettera med långsamma kolhydrater. LCHF-tänket går jag alltså delvis ifrån, och hoppas att min mage inte blir arg...
Peppar, peppar har min mage inte reagerat ännu, trots att jag ätit mer kolhydrater än i höstas. Matvete och någon enstaka gång potatis har jag ätit. Fortfarnande är jag lite rädd för pasta, ris och potatis men jag hoppas att jag skall "våga" testa fullkornsvarianter snart. Bröd har jag ätit grova varianter av, likaså tortillabröden som jag skrev om för ett tag sedan. Jag är SÅ glad att magen inte säger ifrån, än...

•Ta tillskott med omega-3 (och såklart försöka äta mer fet fisk)
Check! Första asken snart slut, måste handla nya!



Träning
•3 gympass i veckan
Här har jag absolut hållit mig till planen och jag märker att jag blir starkare och starkare, och att det syns!

•3 konditionspass i veckan á minst 40 minuter
2 konditionspass per vecka har jag hunnit med + konditionsdelen i skivstång/kondition som jag går på på måndagar.

Gå på pass bara för att det är roligt, även om jag inte kommer blir "rå-fit" av det. I höst har jag varit ganska hård mot mig själv och nästan bara tränat sådant som jag har en ordentlig plan/tanke med. Men dans, aerobics, gympa och annat som jag tycker är roligt måste också få plats!
I söndags var jag på gympa, och det var verkligen roligt! Nu till helgen skall jag gå på Step 75, ett pass som jag varit sugen på länge och som jag tror kommer bli precis hur kul som helst. Min önskan är att 2 konditionspass i veckan skall vara instruktörsledda (alltså inte gymkondition i/på maskiner). Ett av de skulle absolut kunna vara Step-passet, jag håller tummarna för att det är roligt!


Det går framåt som ni ser och jag är mycket nöjd med min första månad på året :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0