Moussaka
Gårdagens middag var en god moussaka med grekisk sallad. Det är nog min favorit av grekiska maträtter och den här blev näääästan lika god som på en taverna i Grekland :)
Moussaka 4-5 portioner
2 auberginer
500 gram köttfärs (lammfärs i originalet men vi hade blandfärs)
2 gula lökar
150 gram tomatpuré
Salt & Peppar
2 dl riven ost
1 ägg
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 175 grader. Skär auberginen i skivor, stek i olja. Hacka löken. Fräs lök och köttfärs i omgångar. Blanda i tomatpurén i köttfärsen och löken. Salta och peppra. Smörj en ugnsform med smör. Varva aubergine, köttfärsröra och ost. Blanda ägg, grädde och vitlök. Häll överst i formen. Grädda i ca 45 minuter i ugnen.
Moussaka 4-5 portioner
2 auberginer
500 gram köttfärs (lammfärs i originalet men vi hade blandfärs)
2 gula lökar
150 gram tomatpuré
Salt & Peppar
2 dl riven ost
1 ägg
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 175 grader. Skär auberginen i skivor, stek i olja. Hacka löken. Fräs lök och köttfärs i omgångar. Blanda i tomatpurén i köttfärsen och löken. Salta och peppra. Smörj en ugnsform med smör. Varva aubergine, köttfärsröra och ost. Blanda ägg, grädde och vitlök. Häll överst i formen. Grädda i ca 45 minuter i ugnen.
Kommentarer
Trackback