Dagens middag - Isterband med persiljestuvad potatis/broccoli
Mums! Så gott och så enkelt! Dagens middag blev en riktig klassiker, husmanskost när det är som allra bäst. Testa om ni inte gjort det! Isterband är ju lite speciellt, antingen hatar man det eller så älskar man det antar jag. Vad tycker ni?
5 potatisar
5 broccolisar
1 msk smör
1 msk mjöl (jag använda dinkelmjöl)
3 dl grädde
mjölk att späda med
salt & peppar
Persilja
Skala och koka potatisen och broccolin (fast den behöver du såklart inte skala..) Smält smör, blanda i mjölet. Slå på grädden och låt tjockna på svag värme under omrörning. Salta, peppra och krydda med persilja. Späd ev. med mjölk om det blir för tjockt. När korven är klar (som man kan steka i panna, 12 min, eller ugn, 25 min) blandar man i skivad potatis eller kokt broccoli i stuvningen och rör runt. Stärkelsen i potatisen gör att det "klibbar" lite bättre än med broccoli, men båda blir kanongott!
5 potatisar
5 broccolisar
1 msk smör
1 msk mjöl (jag använda dinkelmjöl)
3 dl grädde
mjölk att späda med
salt & peppar
Persilja
Skala och koka potatisen och broccolin (fast den behöver du såklart inte skala..) Smält smör, blanda i mjölet. Slå på grädden och låt tjockna på svag värme under omrörning. Salta, peppra och krydda med persilja. Späd ev. med mjölk om det blir för tjockt. När korven är klar (som man kan steka i panna, 12 min, eller ugn, 25 min) blandar man i skivad potatis eller kokt broccoli i stuvningen och rör runt. Stärkelsen i potatisen gör att det "klibbar" lite bättre än med broccoli, men båda blir kanongott!
Min tallrik till vänster med massa god senap, sambons till höger.
Kommentarer
Trackback