Kikärtsbiffar med lebne och matvete
Idag har vi testat ett nytt recept från kundtidningen Ica Buffé. Mycket gott blev det! Här kommer recept med bilder.
Kikärtsbiffar:
2 frp kikärtor á 400 gram
3 vitlöksklyftor
3 äggulor
4 msk citron/limesaft
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk salt
1-2 tsk sambal oelek
1 dl ströbröd
Mjöl att vända biffarna i
Olivolja till stekning
Lebne:
3 dl matyoghurt
2 tsk spiskummin
torkad mynta
citron/limesaft
Mixa alla ingredienser till kikärtsbiffarna. Nästa gång skall jag mixa 2/3 och grovhacka 1/3 för att inte få helt släta biffar. Forma till biffar/bollar. Rulla i mjöl. Stek i rikligt med olivolja.
Blanda ingredienserna till Lebnen. Låt stå en stund.
Servera med matvete, fetaost (hade vi tyvärr inte) och tomat- och rödlökssallad.
Testa detta! Mums :) För miljöns skull borde vi alla äta vegetariskt några gånger i veckan. Är det något ni strävar efter?