Snabbt träningspass

Som jag skrev tidigare idag behövde jag verkligen komma iväg och träna, även om passet inte skulle kunna bli så långt. Jag avsatte 40 minuter och åkte iväg. 30 minuter cyklade jag på en av cyklarna i gymmet. Med riktigt tungt motstånd, med lättare motstånd, snabbt och långsammare. Jag var helt slut efter min halvtimma, kanske kunde jag ta ut mit helt och hållet för att jag visste att det "bara" var en halvtimma. Kortare pass skall man verkligen inte förkasta! Innan jag åkte hem igen la jag mig i stretchhörnan och gjorde plankor i 5 minuter. Snabbt och skönt pass som gav mig energi och gjorde att jag inte bara tänkt på uppsatsen idag :)

Under "cykelturen" lyssnade jag på ett gammalt Sommar-program som Malin Sävstam hade. Ni kanske inte känner igen namnet, men hon har skrivit en bok om sorgen efter att ha förlorat sin man och två av sina tre barn i Tsunamikatastrofen 2004. Det var så känslosamt att jag till och med fällde en tår trots att jag var helt slut. Gick direkt hem och beställde hennes bok som jag kände att jag bara måste läsa. Har ni läst den?

 

Till middag idag gjorde jag Köttfärspaj som jag hittat på Annas blogg. Väldigt gott blev det så ni borde testa :) Tack för receptet!

 



Suck!

Krävande dag då jag läst, läst, läst och läst artikel efter artikel för att skapa mig någon slags bild av mitt uppsatsämne. Är helt kokt i hjärnan och trots att jag borde läsa flera timmar till tror jag att jag skall ta en paus och åka till gymmet. Musik i öronen och enkla konditionsmaskiner borde göra att tankarna skingras. Visst är det väl fantastiskt att träning har den effekten?


Test av kosttillskott

När jag i höstas fick prova en kompis proteinpulver blev jag verkligen positivt överraskad! Min tidigare erfarenhet var liten, men jag hade smakat min systers och det smakade verkligen vidrigt! Kompisens proteinpulver visade sig vara Fit & Smart, alltså Charlotte Perrellis märke. Har ingen åsikt om varken henne eller att hon har ett eget kosttillskottmärke, däremot tycker jag att det är lite konstigt att det måste finnas ett särskilt tillskott för just tjejer.

Nåja, när jag skulle köpa eget proteinpulver valde jag att köpa Fit & Smart, helt enkelt på grund av att jag inte ville dricka "blä-drinkarna" som min syster blandade för några år sedan. Smaken jag köpte var Jordgubb, den smakar nästan precis som milkshake, otroligt. Har provat Choklad också, jag gillade den inte lika mycket som jordgubb.


När vi gjorde en beställning från Gymgrossisten härodagen såg jag att de hade prover av proteinpulvret Whey-80 som man kunde köpa. Vi slog till på jordgubb, hallon, mintchoklad, banan & vanilj. Det skall bli spännande att se om de smakar lika bra som Fit & Smart, eller i alla fall bättre än syrrans variant... Två lådor med bars till sambon (och jag kommer säkert ta någon också) att kunna ta i farten. Star-bar blev det, blåbär och chokladkola.

 

 

När vi har börjat testa grejerna återkommer jag självklart med recensioner, alltid kul att läsa även om smaken ju som bekant är som baken :)

 

Äter du tillskott ibland, vilken sort i så fall?


2 middagar

Det här börjar nästan likna en matblogg... Men eftersom att jag själv tycker mycket om att läsa och inspireras av vad andra äter för gottigheter så hoppas jag att ni också gillar det :) Läste för länge sen i Fitness (tror jag, men kan också ha varit en annan tränings/hälsotidning) att goda matvanor kommer på köpet när man tränar relativt bra. Alltså att man utan att göra aktiva val väljer bättre mat om man tränar. Intressant va?

Dagens middag: Stekt kyckling, broccolli och min sambons specialsås (c.f., tomat, rödlök, sweet chili). Mums! Satt fint efter ett tufft spinningpass. Jag var SJUKT hungrig! Lär bli ett kvällsmål innan jag somnar...

 

Gårdagens middag: Köttbullar med gräddsås, lite potatismos (som jag vanligtvis inte äter men som jag blev lite sugen på), avokado, tomat och olivolja.

 


Wok Gold och lax i lådan

Igår när jag var och handlade hamnade en ny woksort i matkassen, Findus Wok Gold. Någon som testat? Den innehåller youcai, bambuskott, grön vitlök, vattenkastanj, gul morot, minimajs, sugar snaps och lök.

 

Tillsammans med en laxfilé hamnade den i dagens matlåda och jag måste säga att blandningen av grönsaker var riktigt god! Lite wokade grönsaker och en laxfilé är en perfekt måltid (gärna med lite kall sås på kesella eller creme fraiche) som går snabbt att svänga ihop på kvällen och ha till lunch nästa dag! Lär inte vara sista gången jag får micra en sådan här låda :)




Frukost!

Startade dagen med en riktigt god och stabil frukost. Grovt bröd med äggröra på. Kesella med blåbär, nötter och lite yoghurt. En kopp te, vitamin och Omega-3. Nöjd och mätt traskade jag till skolan för att läsa artiklar till min c-uppsats..


Vilken är din favoritfrukost?

 


Mitt förråd



Lättillgängligt i en vacker burk på köksbänken har jag mitt förråd met nyttigheter att ha till frukosten eller mellanmålet; solrosfrön, linfrön, torkade aprikoser, vitaminer och omega-3. I en glasburk brevid har vi blandade nötter. Jag tycker att det både är fint och bra att det är lättillgängligt :)


Dagens middag - Isterband med persiljestuvad potatis/broccoli

Mums! Så gott och så enkelt! Dagens middag blev en riktig klassiker, husmanskost när det är som allra bäst. Testa om ni inte gjort det! Isterband är ju lite speciellt, antingen hatar man det eller så älskar man det antar jag. Vad tycker ni?

5 potatisar
5 broccolisar
1 msk smör
1 msk mjöl (jag använda dinkelmjöl)
3 dl grädde
mjölk att späda med
salt & peppar
Persilja

Skala och koka potatisen och broccolin (fast den behöver du såklart inte skala..) Smält smör, blanda i mjölet. Slå på grädden och låt tjockna på svag värme under omrörning. Salta, peppra och krydda med persilja. Späd ev. med mjölk om det blir för tjockt. När korven är klar (som man kan steka i panna, 12 min, eller ugn, 25 min) blandar man i skivad potatis eller kokt broccoli i stuvningen och rör runt. Stärkelsen i potatisen gör att det "klibbar" lite bättre än med broccoli, men båda blir kanongott!


Min tallrik till vänster med massa god senap, sambons till höger.

 


Min träning vecka 12

Måndag: Spining/Skivstång 75 min

Tisdag: Spinning/medel 60 min

Onsdag: Rygg, baksida axlar, biceps, mage 60 min

Torsdag: -

Fredag: Cirkelfys 75 min

Lördag: -

Söndag: Spinning/Flex 75 min


Hade planerat ett gympass för axlar, bröst och triceps i torsdags men hann inte med det på grund av bästishäng i Göteborg och tentaplugg. Så blir det ibland och jag är ändå nöjd med min träningsvecka!



Spinning/Flex

Idag har jag och sambon testat ett nytt pass på vårt gym! Flex är en av Friskis & Svettis nyheter och i vår stad finns ett kombinationspass med spinnig och just flex. Först 45 minuter tuff spinning och sen 30 minuter härlig rörlighet.



Så här skriver Friksis & Svettis om Flex:
Utmana din förmåga att komma ut i stora, optimala rörelseomfång och träna den naturliga flexibilitet din kropp behöver. Du mjukar upp och sträcker ut dina muskler en i taget, eller i totala övningar för hela kroppen. Träningen är fokuserad med dynamiska och tydliga övningar. Passet ger en känsla av sportig, atletisk träning där upplevelsen är närvaro och skön energi.

Här kan du se en video om Flex.

Så, vad tyckte vi?
Det var jätteskönt att sträcka på kroppen och verkligen ägna tid åt rörlighet. Ett jättebra pass att lägga in i det vanliga veckoschemat! Jag är säker på att vi kommer fortsätta gå på det och jag hoppas att rörligheten i leder och muskler kommer att öka :)




Min fredag...

...var riktigt bra! Först vaknade jag till sol ute. Åt en god frukost och gick iväg till skolan för att skriva tenta. Det kändes bra och jag gick nöjd därifrån :)

Tränade Cirkelfys på eftermiddagen, riktigt skönt! Musikanläggningen krånglade och därför "bjöds" vi på 10 minuter extra träning. Det är lustigt att man i vanliga fall är helt slut efter ordianarie passet och tror att man inte skulle klara mer. När man måste så klarar man ytterligare 10 minuter utan problem. Fascinerande, eller hur? Mycket sitter i huvudet :)



Köpte Fun Light Kiwi & Green tea idag, mycket god :)

Ikväll bjuds jag på god vegetarisk mat av min bästa kompis, flera andra vänner till oss kommer också, det blir mysigt!




Mellis!

Färdigpluggat inför morgondagens tenta. Jag brukar försöka låta dagen innan vara ledig, känns alltid bäst så. Har precis ätit ett mellanmål och snart kommer min fina vän hit och hämtar mig, vi skall ner till Göteborg för att hälsa på en annan vän och fira hennes födelsedag med tapas och vin, mums! Ingen träning för mig idag med andra ord.

 

Förövrigt tyckte jag väldigt mycket om nya numret av Fitness som jag skrev om igår. Har bara läst en bråkdel av artiklarna men tycker att alla varit bra!


Bästishäng!

Sitter och väntar på min bästa kompis som är på väg hit. Hon bor (som jag tror att jag nämnt tidigare) i Luleå, alltså ganska långt bort, så det skall bli så himla kul att ses! Var några månader sedan...

Idag kom nya numret av Fitness Magazine i brevlådan (jag fick en prenumeration av min sambo som väl tyckte att det räckte med lösnummerköpande...) så den skall jag läsa med gjädje! Såg en video på Fitness hemsida där chefredaktören berättade om numret. Bland annat pratade hon om ett löpprogram för den som ännu inte hittat glädjen i löpträning, det vore väl någonting för mig? :) Om artikeln/programmet är bra skall jag definitivt testa! Nu när det är lite vår ute blir jag faktiskt sugen!



Dagens träning bestod av ett gympass med fokus på rygg, baksida axlar och biceps. Efter min sjukdomsvecka för ett tag sen har jag fått kämpa lite för att "komma tillbaka" men idag kände jag mig riktigt stark, skönt!




Dagens middag - kotletter med goda tillbehör!

Dagens middag blev stekta fläskkotletter med en god tomatsås, matvete och fetaostblandning och sallad. Mums! Kotletterna var saftiga precis som de blir om man steker med benen kvar och häller på lite vatten som de får puttra klart i när de fått stekyta!



Ingredienser till tomatsåsen; krossade tomater, lök, chili, vitlök, örter. Salt och peppar såklart! Fräs lök, vitlök och chili i smör. Häll över tomaterna och ev. lite rött vin. Låt puttra med kryddor.



Servera med en blandning av matvete och fetaost och sallad :)

 

Vad har ni ätit till middag idag? Jag behöver inspiration till bra mat...!

 


Sista morgonen...

...med hantverkare. Idag fixar snickaren det sista i vår hall. Dörrar, lister, trösklar. Han är jätteduktig och trevlig men det känns ändå inte helt naturligt att gå runt här hemma när han jobbar. Just nu sitter jag och äter frukost, FinnCrisp med avokado och yoghurt/kesella med linfrön, solroskärnor och torkade aprikoser. Skall strax gå till skolan för tentaplugg. Sista tentan på utbildningen skriver jag på fredag, fantastiskt skönt!!

Igår var det Skivstång/Kondition igen. Känner nästan lite att jag börjar tröttna, eller i alla fall att jag varit vääääldigt mycket på det. Nästan varje måndag i flera år! Det är verkligen ett bra pass men som sagt, man kanske skulle pausa och gå på ett annat pass ett tag.. Idag skall jag träna något som jag inte tröttnat på, helt enkelt för att det är så "nytt" för mig: Spinning!


Tröttnar ni på ett pass/en träningsform om ni går på det för ofta?



Kikärtsbiffar med lebne och matvete

Idag har vi testat ett nytt recept från kundtidningen Ica Buffé. Mycket gott blev det! Här kommer recept med bilder.

 

Kikärtsbiffar:
2 frp kikärtor á 400 gram
3 vitlöksklyftor
3 äggulor
4 msk citron/limesaft
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk salt
1-2 tsk sambal oelek
1 dl ströbröd
Mjöl att vända biffarna i
Olivolja till stekning

 

Lebne:
3 dl matyoghurt
2 tsk spiskummin
torkad mynta
citron/limesaft

 

Mixa alla ingredienser till kikärtsbiffarna. Nästa gång skall jag mixa 2/3 och grovhacka 1/3 för att inte få helt släta biffar. Forma till biffar/bollar. Rulla i mjöl. Stek i rikligt med olivolja.
Blanda ingredienserna till Lebnen. Låt stå en stund.
Servera med matvete, fetaost (hade vi tyvärr inte) och tomat- och rödlökssallad.

 

 




 

Testa detta! Mums :) För miljöns skull borde vi alla äta vegetariskt några gånger i veckan. Är det något ni strävar efter?

 


Mums!

 

När jag handlade mat förut slängde jag ner en "Ben & Jerrys Half baked" i korgen som tack till min fina sambo för att han fixat så mycket här hemma igår/idag när jag inte haft tid/ork. Framför sista avsnittet av Solsidan på fyran passar den perfekt :)

 

Inte särskilt GI eller LCHF men idag skiter jag faktiskt i det!

 


Känslor

Idag har varit en dag som började fint med strålande sol och god frukost, närmare bestämt Dinkelscones.

 

Möte mellan 12-15. Efteråt fick jag reda på att min kära farmor dött, tråkigt men väntat. Självklart blir man mer ledsen än man tror och nu känner jag mig ganska låg. Sambon tapetserar och jag skall strax åka till Ica och handla lite frukostgrejer och annat som vi behöver inför en fullmatad vecka. Tentaplugg för min del och dessutom kommer min kära, underbara bästis hem från Luleå!

 

Ingen träning idag, istället välförtjänt vila :)


Min träning vecka 11

Måndag: Skivstång/kondition 75 min

Tisdag: Rygg, baksida axlar, biceps & mage 60 min

Onsdag: Spinning medel 60 min

Torsdag: Axlar, bröst, triceps 60 min

Fredag: Cirkelfys 60 min

Lördag: Spinning medel 60 min

Söndag: VILA!



Margaring eller smör?


Jag försöker alltid att välja så naturliga produkter som möjligt när jag handlar mat. Margariner av olika slag har i princip aldrig passerat vår dörr men det har tidigare (tills för kanske ett år sedan) inte varit ett särskilt aktivt val. Läste det här blogginlägget förut idag och upprördes återigen över vad det är vi stoppar i oss och våra barn!? Varför är det sådana här produkter som Livsmedelsverket har i sina rekommendationer?

Vad är din åsikt i frågan?

Anledningar

Här kommer några bilder på anledningarna till mitt blogguppehåll i veckan :)

 

Halva hallgolvet upprivet. Ovanpå plankgolvet låg en fruktansvärt ful platsmatta som vi stått ut med i drygt 1,5 år.

 

Sovrummet. Innan satt här en ljusgrön omönstrad tapet som vi valde hastigt och lustigt när inspirationen var slut efter alla andra renoveringsbeslut. Den här tapeten gillar vi mycket mer och hyllan (Lack från Ikea) med spottar skall sitta ovanför sängen istället för sängram och sänglampor. Jag är nöjd! Tapeten är från Eco tapeter och vi har faktiskt samma fast i annan färgsättning i vardagsrummet...


Nu ropar sambon på mig, dags att börja tapetsera hallen... På den översta bilden kan ni skymta nuvarnade tapeten i övre högre hörnet. Jag har ogillat den sen vi satte upp den så det känns som en befrielse att få tapetsera över :)


Riktigt dålig uppdatering - riktigt BRA träning!

Tack fina bloggläsare för att ni stannar och tittar in fast det har varit riktigt urusel uppdatering de senaste dagarna! Jag blir så glad när jag ser på statistiken att ni är här :)

Vi har bott hos svärföräldrarna de senaste dagarna eftersom en golvfirma lagt klinkers i vår hall och vi inte kunnat ta oss mellan de olika rummen (hallen ligger "i mitten"). Nu är de klara och idag skall vi tapetsera väggarna vita! Jag trivs så bra här hemma nu när allt är klart (efter drygt 1,5 år...) Snart kommer vi nog på ett nytt projekt :)

Om uppdateringen varit dålig har träningen den här veckan varit fantastisk! Jag är så nöjd med variationen. Skivstång/kondition i måndags, gym i tisdags och torsdags, spinning i onsdags och i morses och cirkelfys igår. Jag är nöjd!

Den här bilden har jag lagt upp flera gånger förut, men idag beskriver den vädret (och mitt humör) perfekt!

 

Ikväll skall vi äta något gott med fläskkotletter, någon som har ett bra tips?
Nu skall vi bara vara hemma några veckor och inte göra massa saker. Då kommer jag ha mer tid att uppdatera bloggen, det lovar jag er! Vad vill ni läsa om?

 


Morgonhälsning

 

Sitter framför Nyhetsmorgon med en tallrik yoghurt, tärnat äpple, linfrön, solroskärnor och kokosflingor. Gott! Runt omkring mig är det kaos. Stora Ikea-emballage blandas med kuddar, en byrå, en sängram och annat "bös". Nu är jag lite trött på att ha det så här, men idag hoppas jag att vi hinner få de sista prylarna på plats i sovrummet och kan städa upp i resten av lägenheten!

 

I eftermiddag/kväll får det bli ett pass på gymmet. Är riktigt sugen på att krama musten ur rygg, baksida axlar och biceps; så det får det bli!


God kyckling och skönt träningspass

 

Dagens lunch bestod av kyckling från gårdagens middag (Ica:s bordskyckling med BBQ & Hickory) och sallad. Gott och enkelt! Ibland har man inte tid att marinera eller ork tänka på kryddning och då passar den här rätten bra tycker jag. Bara att ta ut ur frysen, tillaga i ugnen i 60 minuter och sen ställa på bordet. Mums!

 

Förra veckan gav inte mycket i träningsväg men så blir det ibland. Bättre skall det bli den här veckan (hoppas jag), rivstartade idag med Skivstång/kondition och gav järnet. Skönt! Nu skall jag lägga mig i mitt "nya" sovrum och läsa lite innan ögonen slocknar.

 

Godnatt kära läsare!



Tikka Masala

I lördags ville vi slänga ihop något enkelt och relativt snabbt då vi ju var mitt i tapetseringen. Sist vi handlade fanns ett nytt märke med indiska kryddmixer och vi köpte med oss en förpackning Tikka Masala kryddpasta.

 

Bara att steka lök och kyckling, blanda i krossade tomater, lite vatten och matlagningsgrädde. Snabbt och helt fantastiskt gott! Vi blev verkligen glatt överraskade, smakade precis som på "riktigt" (indisk restaurang).

 

 

Serverade med matvete och matyoghurt med torkad mynta. Kylen gapade tomt på grönsaker men maten slank ner ändå :) Riktigt bra tips alltså, testa den här kryddpastan! Räckte till 4 portioner om man tog lite mer kyckling än rekommenderat. Det blev såsigt nog ändå!

 

 


Ikea, tapetsering och festligheter!

Dåligt med bloggande de senaste dagarna. Det har varit fullt upp!

I fredags åkte vi tidigt hemifrån med siktet inställt på IKEA. Garderob och diverse annat skulle inhandlas. Vi snabbade oss igenom varuhuset och hem för att hinna till ett inplanerat bankmöte och sen snabbt hem för att byta om till träningskläder. Cirkelfys stod på schemat och jag som inte tränat allt för flitigt det senaste var så trött, så trött efteråt. Men, snabbt på med nya och lite festligare kläder och in i bilen för att åka till några vänner för middag och mys.

Lördag = tapetseringsdag. Vi började med att montera isär byrå och säng. Spackla, slipa, tapetsera, måla. Det blev SÅ bra! Kvällen spenderade vi hos vänner i Göteborg med ett quiz om en av killarna satt ihop. Kul! De 9 milen som jag körde hem var mindre roliga. Mycket regn och väldigt mycket dimma. Men, hem kom vi och eftersom att sovrummet var fullt av byggrejor fick vi sova i köket :)

 

Söndag betyder fortsatt tapetsering (3 våder kvar) och montering av garderob. Skall försöka klämma in ett träningspass ikväll också.

 

Hoppas att ni har haft en bra helg kära bloggläsare!

 


Träningsvärk!

När jag skulle kliva upp ur sängen imorse kände jag den. Skvallrande om att musklerna fått jobba ordentligt igår - den fantastiska träningsvärken. Jag gillar den, inget snack om saken. I vanliga fall har jag nästan aldrig träningsvärk, kanske för att min kropp är så van vid att utsättas för träning, men nu när jag inte tränat på en vecka kändes det minsann i magen. Ingen annanstans i kroppen, bara i magen. Skön känsla i vilket fall!

Nu sitter jag här och skall skriva klart en seminarieuppgift innan jag skall åka iväg och träffa min bokcirkel ikväll. God mat och mycket snack lär det bli! Bredvid datorn står ett glas nypressad apelsinjuice, mums! Vardagslyx när det är som allra bäst och apelsinerna är ju så goda så här års tycker jag! Och billiga :)


Ingen lyxig juicepress, en billig (och välfungerande) variant i plats från IcaMaxi!


Första träningen på en vecka!

Har avklarat första träningspasset efter min ofrivilliga träningsvecka. Det var SÅ skönt kan jag berätta! Efter att ha bjudit min fina sambo på lunch på stan tog vi oss ut till gymmet och jag var så glad. Jättekul att gå in genom dörrarna och låta kroppen jobba lite efter soffliggande. Kunde naturligtvis inte köra lika hårt som vanligt, men det kändes ändå väldigt bra!

Axlar, bröst och triceps fick först några övningar var, och på slutet blev det ett gäng "plankor" på olika sätt så att bålen fick jobba också. Sen dusch och bastu och en lycklig jag :) Kanske är det bra med lite träningsuppehåll ibland för att bli ordentligt sugen igen. Något annat som är bra att ha lite paus ifrån är Tacos (som vi skulle äta jämt om min sambo fick bestämma själv). Då blir man sugen på det och det är just vad jag är idag! Mums!




Jippie!

(Varning för ett totalt meningslöst inlägg, jag behöver bara skrika ut min glädje!)

 

Så här fint väder är det inte idag, men jag är strålande glad ändå!

Idag är första gången på en vecka som jag kan sitta vid bordet och faktiskt äta! Jag har ätit frukost och jag skall försöka mig på att gå till skolan för att vara med på ett seminarie. Hoppas hoppas hoppas att magen inte strejkar!


Spinning!

Nu är det lääääääääääääängesen jag tränader och jag LÄNGTAR! Imorgon hoppas jag att jag har ork att ta mig till gymmet.

Mitt senaste träningspass var spinningpasset i onsdags, mitt första på väldigt många år. Jag var lite orolig innan att jag inte skulle tycka om det. När jag testade på högstadiet någon gång tyckte jag att det var fruktansvärt långtråkigt och inte alls särskilt motiverande. Så lite "orolig" var jag när jag satte mig på cykeln i onsdags. Recension då, vad tyckte jag? Inte så tokigt som jag trodde :) Inte lika roligt som "steg-baserade" pass men ändå bra! Jag tror att jag måste ge det en ordentlig chans och gå på minst 3-4 pass innan jag kan uttala mig ordentligt, men helt avskräckt är jag alltså inte :) Tror att spinning kan passa (mig) perfekt när inspirationen är noll och jag bara vill träna utan att behöva tänka särskilt mycket.



Hur är det med er, gillar ni spinning? (Fortsätter ställa frågor även om ni är dåliga på att svara ;))


Vasaloppssöndag!

Första söndagen i Mars = Vasaloppet! En riktig folkfest som vore riktigt häftig att uppleva.

 

Köpte ju nya skidor i år och önskar att det hade blivit några fler mil på dem innan snön försvann i spåren. Ibland blir det inte som man vill :)

 

Har legat hela förmiddagen och tittat på SVT:s sändning från Vasaloppet, och nu är det herrarnas 5 mil från Holmenkollen. I vanliga fall står jag inte ut med att bara ligga i soffan en söndag men idag har jag nog inte mycket till val. Har druckit lite nyponsoppa till frukost, lite fibrer och vitaminer i alla fall. Jag hoppas innerligt att jag blir lite bättre under dagen.

Vad gör ni en solig söndag som denna?


Sjuk!

Det har varit tyst på bloggen några dagar. På kvällen i onsdags efter spinningpasset blev jag jättedålig. Mitt "gamla" magproblem kom akut och sen dess har jag legat däckad. Inte jättekul sätt att tillbringa sin födelsedag men så blev det i alla fall. Har inte ätit ordentligt sen i onsdags, bara yoghurt och vatten i princip. Näringslösning för att inte totalt gå under.

Det är ingen som riktigt vet vad som är felet på mig, man kan konstatera flera faktorer som det skulle kunna vara, men jag är tydligen en liten gåta för läkarna.

Ville ge ifrån mig ett livstecken, ni är trots allt ganska många som varit inne och kollat här trots att jag itne skrivit på flera dagar!

Nu skall jag gå ut för första gången sedan i onsdags, möta min sambo och handla lite nödvändigheter på Ica. Det är bara några hundra meter dit men det lär bli en utmaning att ta sig dit!


Pust!

Förbereder för födelsedagskalas imorgon. Gjorde Moussakorna (3 st) redan idag så att jag skall slippa stå i matos imorgon. Har föreläsning på eftermiddagen så vill helst bara kunna stoppa in maten i ugnen för uppvärmning efter den!

 

1500 gram köttfärs, 6 auberginer, 6 gula lökar, 6 ägg, 6 dl grädde och en himla massa vitlök. Nu orkar jag inte laga middag ikväll, får bli något enkelt!

 

Det här bjuder jag mina gäster på imorgon!


Ikväll skall jag på Spinning för första gången på säkert 7 år. Spännande! Efter det ett styrkepass på gymmet för bröst, axlar och triceps. Imorgon vila och tårta :)


Välkommen hit!

Av någon anledning har besöksantalet ökat dramatiskt de senaste dagarna här på bloggen! Jätteroligt, välkomna hit! Om någon vågar (vill?) får ni gärna berätta hur ni hittade hit! Och såklart vilka ni är och vad ni gillar/inte gillar med bloggen :)

Kom precis hem från ett skönt pass på gymmet. Rygg, baksida axlar och biceps fick sig en omgång. Lite seg i musklerna, kanske beror det på att de riktigt slappnar av efter förra veckans paus? :)

Beställde ett par superläckra träningsbyxor från Sportamore.se förut. Gillar färgen och "låtsas-troskanten" med texten Just Do It på. Tyvärr finns de bara i XS kvar, inte min vanligaste byxstorlek men det händer att det är den bästa storleken. Det hoppas jag såklart på nu :) I och med att Sportamore har fri frakt och fri retur vågade jag chansa, då kostar det ju ingenting att prova. Nu håller jag tummar och tår att de passar!

 

Här hemma ser det ut som ett bombnedslag och jag som skall ha två kalas i veckan måste verkligen städa och tvätta. Inte roligt att ta tag i men skönt när det är klart!

 


RSS 2.0